Çubukçu'dan, ilköğretim ders kitapları kanser yapıyor iddialarına yanıt

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ocak 2011 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Nimet Çubukçu, ilköğretim öğrencilerine dağıtılan ders kitaplarının ?Alkollü baskı olmasından dolayı uzun vadede kanserojen etkisi olduğu? iddialarına ?Mürekkebimiz doğa dostudur? yanıtı verdi.

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soru önergesini yanıtlarken ?İlköğretim öğrencilerine dağıtılan ders kitapları, Türkiye'de kullanılan web ofset baskılı makinelerde doğa dostu mürekkep kullanılarak basılmakta olup alkol kullanılmamaktadır? dedi.

Çubukçu, yeni baskı teknolojisinde matbaalarda su arıtma cihazının mevcut bulunduğunu ve suyun sertliğinin kırıldığını ve baskılarda alkol kullanılmadığını belirterek şöyle dedi:

Kitaplar sağlığa zararsız

?İlköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının baskılarında sağlığa zararlı bir husus söz konusu değildir. Devlet Kitapları Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü matbaası ve özel sektör matbaalarıyla yapılan görüşmelerde, ders kitabı baskılarında, sağlığa zararlı olmayan alkolsüz baskı ile doğa dostu mürekkep kullanıldığından zararlı bir etkisi bulunmadığı belirtilmektedir. Alkolsüz baskı ile doğa dostu mürekkep kullanılarak yapılan baskılarda maliyet artışı söz konusu olmamaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber